Наукові конференції України, 2021-XXII Прогресивна техніка, технологія та інженерна освіта

Розмір шрифту: 
Гідропривід з пружно-гідравлічним дозуванням при змінному навантаженні
Софія Юріївна Космина, Оксана Сергіївна Ганпанцурова, Олександр Павлович Губарев

Остання редакція: 2021-09-06

Тези доповіді


Технічний прогрес впливає на всі сфери промисловості, в тому числі й на способи та точність позиціонування механізмів, обладнання та робочих органів машин. Для позиціонування гідравлічних приводів в сучасному виробництві використовують дискретне та пропорційне керування, крокові приводи або сервогідравліку. Перелічені способи позиціонування вихідних ланок гідроприводів мають свої переваги та недоліки, однак, окрім точності позиціонування одними із важливих критеріїв являються простота конструкції та її низька вартість. Тому в даній роботі розглядається гідропривід з пружно-гідравлічним дозуванням рідини, що має просту конструкцію та відносно не дорогу вартість.
Основним завданням даної роботи була перевірка працездатності та забезпечення бажаної точності позиціонування гідроприводу з пружно-гідравлічним дозуванням рідини при змінному навантаженні вихідної ланки. В роботі проведено порівняння значень величини переміщення вихідної ланки від навантаження, виконано порівняння теоретичних та експериментальних даних, виявлена та пояснена похибка позиціонування.

Ключові слова


"гідропривід"; "автоматизація"; "позиціонування гідравлічного приводу"; "переміщення штоку гідроприводу"; "змінне навантаження"; "похибка позиціонування"